מגנזיום – שחקן מרכזי בבריאות הגוף והנפש :
עדיף בקפסולות או מריחה? איפה בודקים כמה יש לנו?.. מה זה בכלל ?
מגנזיום משתתף ביותר מ-300 תהליכים ביוכימיים בגוף, מאזן את מערכת העצבים, מייצב את הממברנות של התאים (התקשורת בני הם), וויסות לחץ דם- תפקודי לב, איזון רמות הסוכר, הפחתת דלקות וזו רשימה חלקית..
ד"ר אמיר לוי, מומחה לרפואה פנימית, מסביר:
"המגנזיום הוא מרכיב קריטי בגוף האדם. מחסור בו עלול לגרום לעייפות, התכווצויות שרירים, לחץ דם גבוה ואפילו בעיות נפשיות כמו חרדה ודיכאון."
איך נדע שחסר לנו
המגנזיום מחולק ככה:
✔ 60%-65% ממנו מצוי בעצמות ובשיניים – משמש לחיזוק ולבניית מסת העצם.
✔ 25%-30% מצוי בשרירים וברקמות רכות – משתתף בתהליכים מטבוליים ובתפקוד תאי.
✔ 1%-2% בלבד מצוי בדם – כאשר רובו (כ-70%) קשור לחלבונים או לתרכובות אחרות,
ורק כ-30% נמצא בצורתו החופשית (המכונה מגנזיום יוני).
מכיוון שרוב המגנזיום נמצא בתאים וברקמות ולא בדם, בדיקות הדם הרגילות אינן משקפות בהכרח את מצבו האמיתי בגוף.
בדיקות מעמיקות יותר מאוד יקרות ולא ניתנות ככה בכיף אלא אם כן המצב אקוטי מאוד ואנחנו כבר בבית חולים. אז גם בהרבה מקרים מגנזיום מוזרק בכמויות גדולות .
מה משפיע על הספיגה של המגנזיום?
מגנזיום ובריאות הלב פרופ' דניאל כהן, קרדיולוג בכיר, מסביר:
"צריכה מספקת של מגנזיום יכולה להפחית את הסיכון ליתר לחץ דם, הפרעות קצב ומחלות לב כליליות. מגנזיום מסייע בהרפיית כלי הדם ומשפר את זרימת הדם."
ד"ר אריה אבני, בספרו "ובחרתם בחיים",
מדגיש את חשיבות המגנזיום לבריאות האדם. הוא מתאר את המגנזיום כמינרל חיוני המעורב בתהליכים ביוכימיים רבים בגוף, כולל תפקוד מערכת העצבים, הרפיית שרירים, ויסות קצב הלב וחיזוק מערכת החיסון. לדבריו, מחסור במגנזיום עלול להוביל לבעיות בריאותיות שונות, כגון התכווצויות שרירים, עייפות, ומחלות לב.
ד"ר אבני ממליץ על צריכת מזונות עשירים במגנזיום, כגון עלים ירוקים, אגוזים, וקטניות, וכן על נטילת תוספי מגנזיום במידת הצורך, בהתייעצות עם מומחה. למידע נוסף, ניתן לבקר באתר הרשמי של ד"ר אריה אבני.
מגנזיום בעולם הקדום – איך היו צורכים בעבר? פעם היו הולכים למרחצאות על מנת לספוג מגנזיום דרך העור. למי שלא הייתה גישה למגנזיום סיפק סידן, או חימר או כל דבר אחר וכך בעצם סחרו במינרלים. המגנזיום פשוט נשאב לגוף במהירות והשפעתו מורגשת כבר בדקות הראשונות למריחתו. הרופא היווני היפוקרטס כתב:
"המים המרפאים יכולים לשקם את הגוף ולרפא מחלות שנובעות מחוסר איזון פנימי."
סוגי מגנזיום והשפעתם על הגוף
יש הרבה סוגים של מגנזיום, לפעמים המחיר עלול להצביע על האיכות של המגנזיום וכמה באמת הוא נספג וגם לא תמיד. על מנת לבחור בדיוק מה לקחת נצטרך לקלוע בבחירה.
במידה ולא קלענו, אנו עלולים לטעות ולהניח שאין לנו בעיית מחסור כי הבעיה לא נפתרה. הרבה פעמים מגנזיום איכותי בצריכה חיצונית יספק לנו מענה הולם. בכל מקרה למי שחסר מומלץ לקחת גם בחיצוני וגם בפנימי.
1. מגנזיום ציטרט (Magnesium Citrate)- נפוץ מאוד, ספיגה נמוכה, בעיקר משלשל.
2. מגנזיום גליצינאט (Magnesium Glycinate)- מחובר לחומצת האמינו גליצרין ועל כן עדין יותר למערכת העיכול ואינו מושפע באותו הרגע מקפה או סידן.
3. מגנזיום תראונאט (Magnesium L-Threonate)- סוג זה של מגנזיום נחשב ליעיל במיוחד לשיפור תפקוד המוח, מכיוון שהוא חוצה את מחסום הדם-מוח בקלות.
4. מגנזיום מלייט (Magnesium Malate)- מחובר לחומצה מאלית, המשתתפת בתהליך הפקת האנרגיה בתאים. יתן יותר מרץ ויקל במצבים של פיברומיאלגיה.
5. מגנזיום טאוראט (Magnesium Taurate)מאפיינים: מחובר לחומצת האמינו טאורין, המשפיעה על בריאות הלב ומערכת העצבים. השפעה על הגוף:
מתאים למי?
אנשים עם יתר לחץ דם, בעיות לב או לחץ נפשי מתמשך.
6. מגנזיום אוקסיד (Magnesium Oxide)- יעזור בעיקר לשלשל. סופח מים. ספיגה מזערית.
7. מגנזיום סולפט (Magnesium Sulfate)- מוכר גם כ"מלח אפסום", עדיף לצרוך באופן חיצוני היות וגורם לשלשולים. מעולה להרפיית שרירים ושיפור מצב הרוח.
8. מגנזיום כלוריד (Magnesium Chloride)- נספג במהירות ובעל זמינות ביולוגית גבוהה. נחשב איכותי מאוד. יעיל מאוד בלקיחה חיצונית (מריחה על העור).
מתאים למי?
אנשים הסובלים מכאבי שרירים, ומי שמעדיף ספיגה דרך העור. למי שיש בעיות ספיגה.
מה דעתכם על הנושא?
האם אתם מקפידים על צריכת מגנזיום מספקת?
שתפו אותנו בתגובות!
קישור לרכישת חמאת מגנזיום טיפולית מעולה!
נרשם נערך ונכתב על ידי Ramilia
התכנים המופעים באתר/במאמרים אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע ובשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. התכנים המופעים באתר נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואין לראות בהם תחליף להתייעצות עם רופא מומחה. בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו.